• foto

Eerste ronde Baderie Zaankanter Cup 2016

Met op de achtergrond heel veel Olympisch gesport is deze week toch ook ‘gewoon’ de strijd om de Baderie Zaankanter Cup 2016 van start gegaan. Nog zonder spraakmakende verrassingen, wel met aantrekkelijke wedstrijden.

Het spits werd in de poule Baderie afgebeten door ZKV en Groen Geel. Die wedstrijd, voorafgegaan door de strijd tussen de tweede achttallen, bracht de routine der Zaandammers tegenover de jeugd van de Wormers. Vanzelfsprekend is het allemaal nog even wennen. Groen Geel wist een redelijk eenvoudige zege te boeken (13-24). De bezoekers speelden een lekker tempo en wisten de focus te behouden ondanks de voorsprong. Het geheel oogt met al die jonge spelers fris. ‘Fysiek is het soms nog lastig, als er vlot gespeeld worden komen er toch meerdere kansen’ concludeert trainer Robert Luttik. ‘Volgende week tegen KZ moeten we maar eens kijken waar ze dan weer staan. ‘

In Westzaan was het voor zowel Roda als KZ/Hiltex de eerste wedstrijd in de seizoensvoorbereiding. ‘Dat was in het begin ook wel te merken’ zo signaleert Piet Hein Havik met een knipoog. De Kogers pakten als eerste de juiste ballen om te scoren en dat leidde er toe, dat Roda eigenlijk steeds achter de feiten aanliep.

De mannen van het KZ-team hadden in de score duidelijk de overhand, waarbij Daan Bakker de topscorer werd met zes goals. Roda kwam pas laat op gang en gaf de score nog een beetje dragelijk aanzien door in de slotfase nog snel vier goals te maken. Niettemin maakt de uitslag van 12-21 tegen een aangepast team van KZ duidelijk, dat Roda nog wel moet gaan verbeteren in de komende weken.

De eerste ronde in de poule Sport Sportief leverde veel strijd op. Op het prachtige sportpark De Omzoom ontving het trotse Furore favoriet ZKC’31 uit de poule. Na een gelijk opgaande partij in de eerste helft waren het de Zaandammers die de kersverse Assendelvers toch op afstand wisten te houden (7-12). Daarmee voldeed men aan de verwachtingen en mag Furore voorlopig even tevreden zijn. Misschien dat het nog te plaatsen scorebord extra motiveert?

Op sportpark Poelenburg klonk na de partij tussen Zaandam Zuid en OKV een opgewekt ‘De kop is eraf!’ Niet zo vreemd, want er werd op overtuigende wijze én met goed spel met 16-9 gewonnen van OKV.

TUSSENSTANDEN

Zaandam Zuid 1 2 +7
ZKC’31 1 2 +5
Furore 1 0 -5
OKV 1 0 -7

RESTEREND PROGRAMMA

Donderdag 25 augustus

20.30uur RODA – ZKV Lars Winkel
20.30 uur Groen Geel – KZ Hiltex Marcel Luttik
20.30 uur Furore - OKV Agnes de Boer
20.30 uur ZKC’31 - Zaandam Zuid Geert Kelder

Dinsdag 30 augustus

20.30 uur Groen Geel - RODA Cor Mantel
20.30 uur KZ/Hiltex - ZKV Marcel Luttik
20.30 uur OKV – ZKC’31 Marcel Dassen
20.30 uur Zaandam Zuid - Furore Jan Peet Zandbergen

Nieuws

  • We gaan weer beginnen!

    De 1e trainingen starten op dinsdag 23 augustus en donderdag 25 augustus...

    Lees meer
  • Aanmelding voor Pinksterkamp is gestart!

    Zoals elk jaar gaan we ook dit jaar weer met alle jeugdleden op Pinksterkamp....

    Lees meer
Meer nieuws